Planetallers i més - desembre 2024 i nadal
Aquest mes de desembre de 2024 a més dels tallers infantils els diumenges a les 11 h tindrem algunes variacions relacionades amb el nadal. Això farà que hi haja variacions i que els diumenges 22 i 29 de desembre i el 5 de gener no hi haurà planetaller infantil.
Com es habitual l'aforament està limitat i la inscripció prèvia és necessària. Les inscripcions s'han d'efectuar a través de la pàgina web eventbrite.es.
- [diumenge 1 de desembre, 11 h] EL PLANETA MART
El 2 de desembre de 1971 va aterrar en Mart la sonda espacial Mars 3, la primera nau de la humanitat en el Planeta roig. Prenent com a referència aquesta commemoració farem un taller infantil per a viatjar al planeta Mart i moure'ns per ell.
Destinataris: públic infantil de 9 a 12 anys; duració: 1 hora
- [diumenge 8 de desembre, 11 h] L'ATMOSFERA DE LA TERRA
Destinataris: públic de 4 a 8 anys; duració: 1 hora
En 1997 molts països van signar el protocol de Kyoto respecte a les emissions de l'atmosfera dels gasos d'efecte d'hivernacle. Com a record d'aquest primer intent mundial per frenar el canvi climàtic farem aquest taller per a explicar la importància de la nostra atmosfera, la seua estructura, la seua importància per a la vida,...
- [dissabte 14 de desembre, 17 h] CONSTRUEIX LA TEUA CÀMERA SOLARIGRÀFICA
A la fi de la dècada dels 1990, Diego López Calvín, en companyia dels fotògrafs Slawomir Decyk i Pawel Kula, van combinar diferents tècniques que van donar lloc a la solarigrafía, la qual permet l'obtenció d'imatges que mostren el recorregut aparent del Sol en forma de línies sobre l'horitzó.En aquest taller, que està directament relacionat amb l'exposició Solarigrafi'cs que actualment està en exhibició al Planetari, coneixerem i podrem construir les càmeres amb què s'obtenen les imatges de les solarigrafías per a poder col·locar-les en els exteriors de solstici a solstici i poder tindre inclòs tot el desplaçament solar d'any.
Destinataris: públic general no infantil; duració: 1 hora
- [diumenge 15 de desembre, 11 h] SOLSTICI D'HIVERN
El solstici d'hivern tindrà lloc el dilluns 21 de desembre, i és el moment en què el Sol estarà més baix en el cel al migdia i quan comença l'hivern.En aquest taller es coneixerà el moviment anual de la Terra al voltant del Sol i com ens influeix en les estacions.
Destinataris: públic de 9 a 12 anys; duració: 1 hora
- [dissabte 21 de desembre, 11 h] DECORACIÓ ASTRO-NADALENCA
Destinataris: públic infantil de 4 a 8 anys; duració: 1 hora
Amb motiu de la proximitat de les festes de Nadal, es realitzarà un taller de decoració nadalenca vinculada a l'astronomia. En vista que el Nadal s'acosta amb les seues llums centellejants, farem aquest taller que fusiona l'encant nadalenc amb el fascinant món de l'espai.
-
[diumenge 22 i 29 de desembre, 11:30h i 12:30] L'AL·LUCINANT VIATGE DEL PEIX GLOBUS
La casualitat farà que un simpàtic peix globus emprenga un al·lucinant viatge pel sistema solar. En aquesta aventura, el nostre amic anirà trobant i coneixent a altres personatges bastant peculiars: planetes, asteroides i la sonda Voyager 1, entre molts altres.
La representació d'aquest conte a la sala de planetari no requereix inscripció prèvia, però sí que s'ha de recollir l'entrada en taquilla des de mitja hora abans de l'inici. L'aforament també està limitat a 50 espectadors, i, atés que està dedicat al públic infantil i els menors han d'estar acompanyats, s'oferirà com a màxim 1 entrada per a adult per cada menor. Així un adult pot acompanyar a l'activitat a diversos menors però només un adult podrà acompanyar a un menor a la sala encara que inicialment l'acompanyen més adults.
L'idioma de la representació serà valencià a les 11.30 i castellà a les 12:30h.Destinataris: públic infantil; duració: 30min.
-
[dijous i divendres 26, 27 de desembre i 2 i 3 de gener, 12 h] PEQUEPLANETARI EN VIU
En aquestes projeccions és el nostre personal qui, des de la cúpula, s'encarrega de recórrer el cel i proposar els continguts, especialment enfocats al públic infantil en aquest cas, en lloc de les projeccions de planetari habituals.
No és necessari #inscriure prèviament en l'activitat, però sí que s'ha de recollir l'entrada en taquilla des de mitja hora abans de l'inici.
Destinataris: públic infantil; duració: 45 min. Més informació a la secció de Projeccions d'Astronomia
-
[dissabte 28 de desembre , 11:15 i 12:15h] OBSERVACIONS SOLARS
En el Planetari de Castelló hem preparat unes observacions solars amb un telescopi adaptat, perquè pugueu veure el Sol amb tota seguretat.L'activitat es realitzarà en 2 torns (a les 11.15h, en valencià, i a les 12.15h, en castellà) amb 15 participants en cadascun d'ells. Es requereix l'inscripció prèvia.
Destinataris: públic general; duració: 45 min. Més informació i inscripcions a la secció d'Observacions del cel
-
[dissabte 28 de desembre, 13 h] PLANETARI EN VIU
En aquestes projeccions és el nostre personal qui, des de la cúpula, s'encarrega de recórrer el cel i proposar els continguts, en lloc de les projeccions de planetari habituals.
No és necessari inscriure's prèviament en l'activitat, però sí que s'ha de recollir l'entrada en taquilla des de mitja hora abans de l'inici.
Destinataris: públic general; duració: 45 min. Més informació a la secció de Projeccions d'Astronomia
Planetallers i més - novembre 2024
Aquest mes de novembre de 2024 tindrem tallers infantils els diumenges a les 11 h. L'aforament està limitat i la inscripció prèvia és necessària. Les inscripcions s'han d'efectuar a través de la pàgina web eventbrite.es.
- [diumenge 3 de novembre, 11 h] DIA DE L'ECOLOGIA
L'1 de novembre se celebra el Dia de l'Ecologia, una oportunitat per a reflexionar sobre la importància de cuidar el nostre planeta. En aquest taller, els xiquets i les xiquetes descobriran els principals elements de l'ecologia i com les accions humanes poden afectar l'entorn natural. A través de diverses activitats interactives, aprendran sobre la biodiversitat, la conservació i les maneres de protegir el medi ambient.
Destinataris: públic infantil de 4 a 8 anys; duració: 1 hora
- [dissabte 9 de novembre, 18h] DIA DE LA MATÈRIA FOSCA
El Dark Matter Day se celebra amb l'objectiu de donar a conéixer la matèria fosca, un dels majors reptes de la comunitat científica, ja que veiem el seu efecte, però no en coneixem la naturalesa.L'activitat consistirà en una conferència a càrrec d'Alberto Aparici, investigador i divulgador de l'IFIC, amb el títol "Materia y Energía Oscuras: 95 % del Cosmos" i la projecció fulldome El fantasma del Universo a continuació.
Destinataris: públic general no infantil; duració: 2 hores. Més informació en la secció de Congressos i Jornades - [diumenge 10 de novembre, 11 h] MARIE CURIE I LA RADIOACTIVITAT
Destinataris: públic de 9 a 12 anys; duració: 1 hora
En commemoració del treball pioner de Marie Curie, explorarem el fascinant món de la radioactivitat. En aquest taller, els xiquets i xiquetes aprendran sobre els descobriments de Curie i com aquests han influït en la ciència moderna. A través de diferents activitats pràctiques i experiments farem que els xiquets i les xiquetes comprenguen els conceptes bàsics de la radioactivitat i la seua importància en el món actual.
- [diumenge 17 de novembre, 11 h] GEGANTS GASOSOS I ELS HERSCHEL
Destinataris: públic de 9 a 12 anys; duració: 1 hora
En honor al naixement de William Herschel i la seua germana Caroline, explorarem el fascinant món dels "planetes gegants gelats". En aquest taller, els xiquets i les xiquetes descobriran les característiques úniques d'aquests planetes i la importància dels descobriments dels Herschel en l'astronomia.
- [diumenge 24 de novembre, 11 h] LES PLANTES I L'HIVERN
Destinataris: públic infantil de 4 a 8 anys; duració: 1 hora
A mesura que ens acostem a l'hivern, és important entendre com les plantes es preparen per a la nova estació. En aquest taller, els xiquets i les xiquetes descobriran els processos que les plantes utilitzen per a adaptar-se al fred. A través de diferents activitats, aprendran sobre la vida vegetal i la importància de cuidar les plantes durant l'hivern.
-
[dissabte 30 de novembre, 11:15 i 12:15h] OBSERVACIONS SOLARS
Al Planetari de Castelló hem preparat unes observacions solars amb un telescopi adaptat, perquè pugueu veure el Sol amb tota la seguretat.L'activitat es realitzarà en 2 torns (a les 11:15 i a les 12:15 h) amb 15 participants en cadascun. Es requereix la inscripció prèvia.
Destinataris: públic general; duració: 45 min. Més informació i inscripcions en la secció d'Observacions del cel
-
[dissabte 30 de novembre, 13 h] PLANETARI EN VIU
En aquestes projeccions és el nostre personal el qui, des de la cúpula, s'encarrega de recórrer el cel i proposar els continguts, en lloc de les projeccions de planetari habituals.No és necessari inscriure's en l'activitat, però sí que cal recollir l'entrada gratuïta en la taquilla des de mitja hora abans de la projecció.
Destinataris: públic general; duració: 45 min. Més informació en la secció de Projeccions d'Astronomia